Pages

Thursday, December 26, 2013

Pencuri!


Well, I just loveee this song.. comel sangat! paling aku rasa comel bila azie main ukulele then nyanyi lagu ni.lol.video dia pon cute and sweet..aigooo..rasa mcm terawang-awang pulak .HAHA.

Jangan tinggalkan auramu
Di sekelilingku
Ia membuat aku termimpi
Mimpikan kita

Jangan biarkan wangianmu
Mohon memahami
Ia melekat di hidung
Yang memenuhi
Di setiap sudut mindaku

Chorus
Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan aku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku
Dari darjah satu
Darjah satu

Jangan senyum bila di depanku
Fokusku tergendala
Kau memaksa aku menutup mata
Tak sempat tutup telinga
Bila kau tertawa

Kan ku kembalinya padamu nanti
Bila kita berjanji
‘Tuk sehidup semati

Ulang Chorus

Dari darjah satu aku suka kamu


by Mark Adam :)




Wednesday, December 25, 2013

#throwback my 12th birthday

hi, peace be upon you!

5 years ago, I received a birthday card from my head prefect, he also my best friend.lol. Till now, I still kept it :) my treasure :) thanks, mil :)



what makes this card so special? well, he do it by himself. Hey, Head Prefect kod bagi! ahah! :D and......



there is also my boyfriends...eh silap all my boy friend signature and wishes! lol. mcm2 keletah dulu, sekarang semua dah "matang". haha. well, aku perhatikan semua nama2 nih.. we all separated now..hmmm.. only a few je msih contact2, yg lain hilang entah ke mana. I wish we all can be gather again :)


I LOVE MY CHILDHOOD :)



Konvokesyen babah @UPM

Assalamualaikum. :)


well, konvo ni citer 2 bulan lepas but still I wanna wrote about it coz it was one of our family special event!

 me with my mommmm :)



Bos Besar (my dad) hihi, telah menerima PhD in sport science dalam majlis konvokesyen UPM yang ke-37 ni :) Congratulation babah! Now, you're officially, Dr Aris Fazil bin Haji Ujang! Satu kejayaan yang besar buat kami sekeluarga :) I'm happy and proud having dad like him :)


sebelah kanan gambar convo i dengan hubby, sebelah kiri gambar convo hubby dengan i. eh? apalah aku melalut ni.haha. me with my brother,Luq :) gambar ni sebagai pemangkin semngat untuk anak2 Dr. Aris supaya rajin belajar. dapat serap aura PhD githu. 

well, I learn something from that historical day. Kita jangan cepat berputus asa. Gagal sekali tak bererti kita akan gagal selamanya. Belajar daripada kejatuhan dan kegagalan coz it is not about how deep you fall down, it is about how you eager to bounce back from that fall :) rezeki Allah ni luas, bila-bila Allah akan beri kejayaan kepada mereka yang berusaha :) jika sebaliknya, tabahkan diri..mungkin pada waktu itu kita belum berhak nak menerima kejayaan itu, apapun pasti Allah telah merancang yang lebih baik untuk kita. Allah knows better :) 



Dad always told me this...

Being a graduate student is like becoming all of the Seven Dwarfs.  In the beginning, you’re Dopey and Bashful.  In the middle, you are usually sick (Sneezy), tired (Sleepy), and irritable (Grumpy).  But at the end, they call you Doc, and then you’re Happy.
-Ronald T. Azuma





Day with my loves :*

Assalamualaikum. Hai :)

Finally, dapat jugak berkumpul dengan my sweethearts :) tu pon sorang takde sebab kerja. Projek perjumpaan kali ni untuk buat kad harijadi cik Aisyah !  


me : Aisyah, aku tak dapat pergilah petang ni, rumah azie..*tipu*
Aisyah : alaa.kenapa?
me: hmm..ada hal.kan aku pergi melaka nanti, so, kena kemas2. *tahan gelak*
Aisyah : hmm.okay. tp aku xde transport , mcm mana nak pergi..
me : *alamak, xde transport?! rosak plan kalau dia xpergi. hmm, nnt aku tnya zatie mcm mana. bye.

well, aku terpaksa mnipu Aisyah yg aku tak pergi sebab faktor rumah depan2 dan aku kena pergi awal untuk siapkan birthday card dia kalau bgthu dia aku pergi awal sahlah kantoi kat situ..hihi.. but i already ask her forgiveness. :) Aisyah baikk , takpe.haha.



setiap seorang drpd kami memilih satu warna (utk buat kad) melambangkan diri masing2.. I want pink ofcoz....tapi too lateee...cik Azie dah kebas pon my soft pink.duh. yg tinggal shocking pink je. tak sukaaaa. last skali, i choose yellow..yellow pon yellowlah..pon bolehh.



 saya ditemaniii..hmm,apa eh nama dia? tasha ke? hah.suka hati aku je.. aku ni dahlah takut kucing sedapp je dia landing kat aku punya kad. haihh.sabo jelah.



time nih semua tengah gelabah nak kemas2, siapkan kad masing2 sebab dah lewat petang. Aisyah tunggu je bilalah YJ nak ambil dia. btw, jelez dgn YJ sbb dh ada lesen.. :3 can't wait to have my license !



tadaaa....its already doneee :) mine yg crown tuhh. grape NIAS punya..butterfly (YJ), pink elephant (azie), whale (mai), red circle (zaf) and the sexy lips milik poe. :)


I LOVE US :)

Aisyah sampai je , we all act like usual..aku lagilah kena mnyorok taknak dia nampakk..tak lama lepas tuh , baru appearkan diri. masa nyanyi lagu birthday, aisyah mcm blur2 pelik.

me : yeah, we know..we celebrate it earlier.hihi
Aisyah: ouh.hehe

HAPPY BIRTHDAY, DEAR AISYAH!
baru 17 yea? lololol. semoga Allah merahmatimu dan berjaya di dunia serta di akhirat :)
i love you soooo muchhh, bff! :)






Which way?

Assalamualaikum :)


well, suddenly teringat kata-kata ustaz Hamdi time ceramah mlm jumaat, 

"Don't choose the majority, 
choose the right path"

Ramai dalam kalangan kita kadang2 keliru ataupun tidak tahu bagaimana hendak membuat sesuatu keputusan. Kebanyakan ikut orang, lebih parah kalau mngikuti contoh yang tidak mmbawa faedah, lagilah akan tersasar jauh. Whatever happens, back to basic. Al-Quran dan Sunnah :)


peringatan buat diri dan semua :)



Monday, December 16, 2013

K.A.K.A.K

Assalamualaikum.

hai. :) Yeah I have an emotional breakdown last few days. But hey, that’s life right? You can never be happy all the time. Cuti ni byk luangkan masa with my mom and adik2 je. I'm waiting for my daddy balikkk..cepattt balikkk babahhhhh. kadag2 tension jugak aku dgn kanak2 ni. Iskandar okay lagi, buat hal sendiri. Marsheila dengan Ghazi ni dah macam puting beliung. Yang peliknya kat mana aku berada kat situ jugak diorg nak mnyelit, mcm puting beliung lah kan, dari satu tempat melompat ke satu tempat. Agaknya aku ni macam medan magnet yg menarik kuasa puting beliung.lol.


sometimes they can be sweet. Sheila always make cards for me. She wrote something like this "Sheila sayang kakak", "kakak rajin", and so on. tulis lebih2 kang ada yang kata aku angkat bakul.hoho. that's when she in her mood. kalau tak mata menjeling tajam.ouch. kalau merajuk pun lagilah tapi aku rasa kalau aku merajuk,, muncung panjang berdepa-depa.HAHA. masa kecik yea, dah besar ni saya diam je.The best part, bila aku maghah..I always said to her "berapa kali akak kena cakap nih?" then she replied to me "100 kali" . kuang ajaq sungguh -.- terus speechless aku dibuatnya.sengaja bikin panaszzzz. haihhh. whateva happen i know she loves me cuma si kecik ni ego tinggi.heee..geghaaamm aku.


Ghazi pulak semua benda dia nak buat dia ajak aku. 

"Kak , jomlah tengok megashare sama2"
 "Jomlah, teman ghazi buat experiment"
 "Jom makan, laparlah."
 "Akak, ghazi rasa macam nak milolah"
"Akak, jom keluar petang ni kalau tak hujan"

Paling aku nak gelak bila dia cakap kat mama yang dia nak org pnggil dia "Mamu". adoii..lawak betul adik aku sorang ni. Aku paling suka sakat dialah. pnggil , mamu. then, dia malu2.."kakak ni jahatlah." baru tahu kakak kau jahat. muahahaha.. 


Aku ni suka plan, keluar2 dgn kwn2 buat aktviti itu ini. hah.kanak2 macam biasalah... 

adik : kakak nak ikut!
me : akak nak pergi mndakilah.. kang semputlah, penatlah, apalah.
adik : nak ikut ...
me: nanti sape nak dukung..dhlah curamm..naik tangga pun tak larat -.-

aku okay je kalau kanak2 ni nak ikut tapiiiiiiiiiii...berdasarkan pngalaman yg banyak benarkan diorg ikut, it should be stop. NO, NO and NO. merajuk? sure they will. buat mogok pon ada. tapi aku ada caralah nak tebus balik. contoh mcm pergi fair baru2 ni, belilah diorg buku ke, komik kesukaan diorg..bawa balik mknn ke..must be something for them..and then they will forget everything.hehe. I'm so great at this things.hoho :3





Sunday, December 15, 2013

Don't leave and forget



well, I don't know how to start.
perasaan memang haru sangat sekarang.
sedih.
tawar hati.
kuciwa.
maghah?mungkin
kali ni betul2 kod
saya maafkan semua.
tak ambil hati pun dengan semua janji yang telah dimungkiri.
dah biasa.
hati pun jadi sebal.
persoalan demi persoalan terlayar dalam fikiran.


yeah, you already said sorry for many times.
but still I can't response to you like usual.
the "riang" me.
the "sempoi" me.
vanished when it comes to you.
perumpamaan .
kita ambil satu batang kayu dan patahkan,
then cuba sambungkan balik dengan segala jenis pengikat
gam, cellotape, stapler,double sided tape.etc
bandingkan,pastinya keutuhan batang kayu sebelum dan selepas berbeza.
yeah.memang tiap masa bertekak tapi..
this time you hurt me smoothly
without you  even realize the "main" why ...
I distance myself from you
bcoz I try to avoid hurting you
but you always there approaching me
You just make things complicated. =="
Saya minta maaf.
tolong bersabar?
You did for years rite?
Don't give up.
Don't leave.
If you leave,
I'd sure regret it.
coz you're one of my treasure.
and ofcoz I love this friendship so much :')


#np Iris .take time to heal :)





Education and book fair :)

Assalamualaikum  :)

hai! today activity berjalan-jalan di pwtc :)with who? well, selalunya dan seboleh-bolehnya memang aku nak bawa satu batalion turun pwtc tapiiii masing2 ada hal yang tak dapat dielakkan. So, I just angkut itu jiran merangkap kawan baik saya yang tercinta, cik Aisyah pergi sama. berdua lebih baik.lol. :) model dalam gambar hari ni pon dia je sebab photographer rasmi, "abang" naim takde. Gambar masa masuk education fair tak sempat nak ambil sebab tangan full, dah macam baru balik pasar, kiri kanan ada beg dan keadaan yang sgt sesak. ramai sgt5 org woahhh. *baruteringatharisabtu*


aku sangat bersyukur sebb dah ada jejantas yang link dengan pwtc. lama ke baru, aku tak tahu sbb dah setahun lebih aku tak turun fair kt pwtc. Tak perlu lagi bersusah nak lintas jalan.Kita pun terlindung drpd hujan dan matahari.



like usual booth Ujang nilah paling meriah. colorful sungguh. 


like usual tempat novel dikunjungi para wanita :3 aku boleh buat kawan lagi kat sana sebab runsing nak pilih novel. dia tolong tambahkan pilihan yg menarik, niat nak beli novel hlovate je sbb sarat dgn pengajaran. Alhamdulillah, aku ikut niat aku and insyaallah dah ada duit sendiri nanti baru aku tambah koleksi :p


novel harga mughah-mughah belaka.Price dalam RM6-RM20. buntang mata tengok diskaunnn dengan harga sebegitu ghupa. no wonder org beli byk tp still tak boleh kalahkan org2 kt big bad wolf.hoho. Nasib aku bukanlah seorang yg terlalu mnggilai novel romantik yang mmbanjiri pasaran sekarang. so, although kiri kanan novel i still can calm myself.lol.





sebelah kiri : Aisyah di booth favouritenya, aku singgah sini sebab dah janji nak belikan Iskandar komik. banyak sgt pilihan. sebelah kanan : me and salah seorang penulis buku kitab terfaktab :) kak shahirah a.k.a kak Eskay :) kiutmiut orgnya. Finally dpt juga memiliki kitab ni.  aku baca smpai tersilap naik komuter.lolololol, patutlah aku rasa lama je nak sampai rumah. buku yg sangat menarik, sempoi dan santai utk dibaca di mana-mna anda berada. :)



tengok siapa aku jumpa?! Sharnaaz and Nelydia Senrose. terkezut eden. baru semalam aku tengok kat tv tiba2 hari ni depan mata aku. ramai sangt orang kerumun. biasalah selebriti kan, ni jelah best shot aku tuh pun kak nelydia pandang belah sana.sobsobsob.



Harta karun yang terkumpul sepanjang sesi jalan2 hari ni. yang atas tu je tak. ngada2 menyibuk. :3 Esok last day! Don't miss the opportunities! Grab it! :)


p/s : muda2 ni edu,book fair...esok2 festival pengantin pulak.HAHAHAHA 





Friday, December 13, 2013

#throwback primary school :)

Assalamualaikum :)

Lunch tadi heavennnn sgt dapat makan ikan keli.hoho. semua pakat tahan pedasss..dah lama sangat tak makan makanan yg pedas sangat5 ni! ghazi muka dahlah bulat makan makanan pedas jadi merah2 terus sheila cakap muka dia macam tomato.HAHA. then, teman my mom pergi sekolah. ouh. I got a new design project! Later I post about it :) mlm ni santai2 tgk gambar sekolah rendahku yg sekarang woww..sgt colourful,meriah.


masa darjah 1 ingat lagi sekolah ni pernah berkongsi dengan sekolah menengah, macam pelik pulak bila fikirkan balik.





suka sgt tengok ruang tangga ni..mcm nilah aku cadangkan buat kat tangga asrama, lawooo sikit. setiap rumah ambil satu ruang tangga


mural belakang stage, laluan makmal sains..lawa sgt tp tersorok sikit kedudukan dia. and agak creepy kalau waktu malam. :3


Foyer sekolah , tempat tunggu nak jwb upsr, ambil result, hari anugerah semua bagai -.- 




 sejak bila entah ada pagar kayu nih.. dulu time jadi pengaws aku suka jaga kawasan ni time rehat, laluan ni pun aku suka..mcm lorong misteri.hoho..agak tersorok tp hakikatnya antara laluan utama pelajar. 


antara hotspot, pondok kat tempat basikal. kadang2 berpiknik kat situ. :3



kawasan surau dh ada taman mini..lawaaa sgt , siap ada pondok kecik lg.


taman mini sekitar kwsn pentadbiran..suka main lompat2 kat sini.hewhew




ruang makan guru yg my mom design..menang peringkat apa yea..tak ingat pulak..Ain Maisarah pun puji my mom's work time dia buat lawatan sekolah ke sekolah. Lupa pulak nak ambil gambar tandas. Tandas sekolah lagi cool sangat! hasil kerja keras my ex-english teacher, cikgu Rosiah. Macam bilik tidur dah tandas sekolah dibuatnya...lawaaaa gilos. 



#foreverlove SK Bandar Tasik Kesuma :)





Thursday, December 12, 2013

BBW at Mines

Assalamualaikum :)

me and syaida a.k.a adik!

Haiiii thereeeeeee....ya Allah syukur sangat at last dapat jugak jari-jemari menari atas keyboard ni.lol. lama sgt tak update and its already December guyss. ingat habis spm,nak terus non-stop blogging but u know something just happened. now, no one can stop me.muahaha. sekarang tengah hangat big bad wolf (book sales) at mines. me? ofcoz taknak terlepas jualan buku murah! mula tuh ingat kat mines punyalah ronda2 ..manalah bbw ni then tanya pekerja kat situ boleh pulak dia jawab tak tahu. garu kepala je aku dgr jawapn org tuh. then, tnya yg lain pulak . dia kata kt MIECC. bangunan sebelah mines. OWH. lol us. tiba je kat dewan pameran, rambang mataaaaaa sungguh!



                                     

azim-naim-syafiq my bestfriends :')


ramai orang.banyak buku.banyak pilihan.


ouh and I met my ex-senior SESTA there, Zulafifi :3 kenalkan? pernah masuk paper tuuu. Our school best student :) 


serius rambang mata. masa masuk ruang pameran ni, kwn aku tanya berapa banyak masa perlu kat sini? kang nak beleklah , nak pilihlah, nak discusslah, apalah..nak agak masa memang payahlah -.- time tuh pukul 12 then i answered to them pukul 1430. pastu berpecah, jalan2...pilih my books, (novel RM8 kauuuuu..ada RM3,RM5..perrhhhh.panassss) then tengok usha2 kat kanak2 punya ruang nak pilih mana sesuai untuk adik2 aku pulak.  sheila ofcoz pwincesss tp last2 aku pilih buku warna2 je utk dia. ghazi, buku animals and history.he loves it so much. untuk adik aku yg form2 tuh aku blur sikit, dia ni kadang2 aku tak boleh baca apa yang dia minat. lama jugaklah aku kat ruang buku marvels, nak beli ke tak.beli.tak.beli.tak. last sekali, xpelah nnt pwtc punya bookfair aku beli komik untuk dia.


                                          

Aisyah pun rambang mata pilih buku architecture, dia minta tolong buat pilihan, aku pun tak tahu macam mana nak tolong kalau dia dah nak semua -.- aisyah2 , lagi bahaya bawa budak nih. time nih aku dah penat berjalan cari buku, lepak jap kat aisyah..bayangkan dari pagi tak makan , mana tak bateri low :3 macam2 gelagat aku perhatikan sepanjang kat sana..ada yg bawa kotak ke hulu ke hilir sbb nak beli buku byk sgt, murah kan. ada jugak yg bawa bagasi sekali. tu palingg aku respect. 





i loveeeee this pic so muchhh. coz naim was mad at me sbb tak jumpa auto kt dslr.lololololol. sorry naim bukan dengki tp tak biasa pakai dslr. hewhew.sumpah lawak. caught in action.


Big Bad Wolf is the best opportunities for u guys to add your collections.So, don't miss it! until 15 Dec only...ingat bbw kat MIECC, bangunan sebelah mines, don't be like us.lol. :)