Pages

Monday, January 13, 2014

Broga with loves

Assalamualaikum.

hai :) Well, this my first entry utk tahun 2014...to be frank, ada 12 draft dlm post list ni... aku pun tak tahulah apa masalah aku lately ni. padahal, ada je masa nak post cuma bila dok depan komputer ni idea tuh tetiba hilang, pada waktu lain mcm time tgh tgk tv or baca buku  tetiba banyak pula idea mnyerbu aku... haihh.macam2.. pembuka tahun 2014 ni, me n my few friends pergi mendaki broga. Dah lama sebenarnya mngidam nak daki broga ni .Ada je kekangannya...padahal broga tu umpama belakang kwsn perumahan aku je. Dulu, dari kelas aku boleh tengok keindahan bukit broga. Crazy bout it...geghammm sebab walaupun depan mata aku , aku hanya mampu melihat dari jauh je. Alhamdulillah setelah, plan punya plan..trip mendaki dapat green light and it is so ON.



Berita buruk tentang hari mendaki nih..I didn't prepare anything...physically, mentally..NO.. . Last time aku join aktiviti lasak  pertengahan tahun 2010.. I really love this kind of activities but I think I just lost that side of myself who loves it. My minds were full of negative thoughts. Aku asyik terbayang aku tergelincir, kepala terhantuk kat batu , tersangkut kat antara pokok dan macam2 lagi benda ngeri.LOL me. Gilos milos betul!



and another thing aku tak warming up pon! beberapa minggu  sedap rehat kat rumah out of sudden pergi mendaki, terkejutlah badan cik rene oiii! tak banyak pon gambar aku ambil sebab aku exhausted gilos! rasa nak gelak pon ada sebab selama aku join aktiviti mcm ni tak pernah pun aku sepenat mcm tuh..muka pon mcm zombie je. maluuuu -___-



Yang paling kasihan pihak lelaki yang ikut (Hanafi, Syafiq n Asyraf) sebab terpaksa layan kerenah kitorg.HAHA. seriously ,  koranglah lelaki paling baik , sabar yang pernah aku jumpa. Aku tak rasa akan jumpa lelaki mcm korang. rare ohh~~ tahap kesabaran tinggi betul. Aku nak minta maaf sangat apa yg jadi kat atas tuh.. *aku tengah menaip sambil tahan gelak ni.hewhew >_<  Terima kasih atas layanan dan sokongan  padu yang telah diberikan. :) You guys the best!

Tips ikhlas aku :

1. Bawa air, energy bar, small towel n ubat ( cth: inhaler utk pnyakit asthma)
2. Warming up
3. Baca doa
4. Kawan2 yang supportive dan positiveeee
5. OHH.. your mind also MUST positive :)







No comments: