Pages

Monday, January 13, 2014

Pink Date with Carrot Cake&Choc cupcake!

Assalamualaikum :)

Event : Azira's 18th Birthday
Venue: Azira's House
Theme: Pink!

Hadiah beramai from us are handmade chocolate cupcake and carrot cake. I love baking so much, alhamdulillah dapat buat kek ni bersama yang tersayang time birthday mokk nie.. Idea buat kek daripada sarah ming. Follow je benda menarik mana boleh tolak~ kek karot sebenarnya aisyah yang mngidam...aku pulak mngidam nak cupcake choc. tapi time buat kek ni terbalik, aku buat kek karot while aisyah buat cupcake..truthfully i think buat cupcake sedikit rumit drpd kek.. ta pernah2 buat kek*selain kek batik..alhamdulillah my first carrot cake menjadi dengan jayanya... penghargaan besar diberikan kepada pensagat karot termahirdi Malaysia, Sarah Ming. HAHA.. geram dia bagi aku semangkuk hirisan karot..gilos betul.. 




macam2 dugaan jugak time buat ni.. semua terpaksa pakai by hand, lenguh tangan mnggaulnya. Aisyah paling expert mnggaul...dua2 adunan dia gaul sampai habis..


our carrot cake :) thanks uncle Azrullah sebab sapu whip cream ats cake nih.. ignore the smiley tak jadi tuh..aku tengah rush sebab dah lambat nak pergi rumah azie. 




in my mind the way that the cupcake should be.but reality 



tadaaaa...jadi macam ni... I really don't understand whyyy the choc doesn't melt! it suppose to be melt and macam fountain kat tengah2 cupcake tuh..ishhh..geghamm kita. huduh jadinya T_T nasib rasa sedappp. 
tapi xdela seberjaya  seperti cupcake sebelum ni >_< Its okay practice make perfect! I'll try my best later!


pink theme kann..bantaii semua pinkkk! :3


Rene with Zatie at Ming's House. Rombongan tengah prepare kat rumah Ming..bersiap apa yang patut.. Sarah's mom cakap kitorg macam tengah bawa barang hantaran kahwin..lol


US with birthday girl, Azira!


HAPPY BIRTHDAY AZIRA AZMAN :)
May Allah bless you. Sorry for all the wrongdoings. Thanks for being my side through thick or thin. :* Sorry tak wish like you expected that night...taknak my wish bercampur dengan orang lain.LOL. Semoga berjaya di dunia dan di akhirat sayang :) I Love You much much! :*** Yeah, I know I'm the sweetest friend that you ever had. haha.lol.perasan gilos. 




p/s : nak resepi cari kat google..aku pon belajar gigih daripada blogger2 yang share resepi dia.hoho.thank u so muchhhh..semoga Allah memberkati hidup korang. lepas ni,  in sha Allah nak buat kek keju pulak :)




No comments: