Pages

Wednesday, March 12, 2014

Find Your Mr Right!

Asssalamualaikum :)


Siapa tengok Nona minggu lepas? aku tengok segmen ain maisarah and his hubby! comellll sangat3. paling comel semua barang dia PINK! senduk segala pink uolls! Kalau dah peminat ain maisarah...warna fevret pon sama yea..hewhewhew.. Ada orang tanya aku..kenapa lately ni aku jarang update blog..janji nak update setiap masa...kerja lagi ke.. Maaflah..skang ni nak hmpir 2 minggu kod aku dah officially menjadi penganggur balik. tapi bukan dok saja kat rumah ni.. ada agenda lain yang dijalankan.hehe. Ada je depan komputer ni tapi buat kerja lain... kadang2 tuh niat memang nak blogging sebab banyak dah entry yang tertunggak, tapi tak berkesempatan jugak :/ sobsobsob.. Agenda apa? Agenda mencari mr right! Kenapa? tak percaya? Tak payah percaya , memang aku tipu pon. hihi.  Sekarang ni my partner and I baru bina tapak dalam dunia perniagaan . So, banyak benda nak kena urus, settle dalam tempoh yang ditetapkan. Rene jual apa?


tadaaa...I design it myself. comel tak? terpikat tak agak2? hehe.. buat masa ni , kami just jual kpd orang2 terdekat je dulu. Belum meluas lagi, baby step org kata :)  Baru2 ni rene pergi MPH and I found thissssssss...omaigod.omaigod.omaigoddddd.. *Ala-ala Lisa Surihani dalam IAD. Bersinar mata bila jumpa novel ni..lain ku cari lain yang ku dapat.. "Mr Right Berkopiah" by Ain Maisarah :) Novel ni memang rene tunggu sangat bila nak keluar sebab selalu missed baca dalam BH... akhirnya keluar jugakkk.! Novel cinta yang sarat dengan pengajaran/pelajaran :) 




Sinopsis 

Sazzy *kalau ikuti novel ain maisarah sazzy ni one of the wannababes, gadis yang sempurna segalanya. Kerjaya glamor sebagai seorang pramugari. Kecantikan dan popularitinya setaraf selebriti. Kemewahan ibu bapa yang melimpah ruah.
Namun ada satu kekurangan Sazzy..kekurangannya adalah dia belum bersuami!
Dalam pencarian jodohnya, Sazzy tidak menyangka bertemu dengan lelaki berkopiah bernama Adam. Berjawatan pensyarah agama dan memberi kuliah di masjid setiap malam. Aduh, memang kontras sangat dengan imej Sazzy yang berskirt pendek dan rambut mengerbang!
Namun suka mngatasi segalanya *ofcoz! HAHA.  Sazzy nekad mendekati Adam. Sangkanya proses memikat itu mudah kerana dirinya cantik bak bidadari. Rupa-rupanya halangan menimpa, ada dua lagi wanita cuba menghimpit Adam. Seorang berpurdah , seorang lagi berjubah. Sazzy sendiri? Masih cuba2 berselendang dengan jambul kembang di hadapan!
Lebih parah, pencabar2 itu juga bekas pelajar Sekolah Sri Bangsar. Mereka tahu segalanya tentang sisi gelap hidup Sazzy dan rahsia kumpulan The Wannababes. Sazzy kini perlu memikat Mr Right berkopiah, menepis segala serangan musuh lamanya dan pada masa yang sama..merubah diri secara ikhlas dan istiqamah.
Dapatkah Sazzy bersatud engan Mr right berkopiah ni? Ikuti segalanya dalam novel kelakar tentang jodoh ini!


Rene suka sangat cerita ni sebab macam kisah cinta rene dulu. Ingin berubah mnjadi lebih baik selepas mngenali "lelaki berkopiah".Tapi sedihnya berjumpa dengan mr right at the wrong time.hoho.Bye2 lah jawabnya. :')  Rene suka ayat ni.....

"You have to fake it until you make it"- Fasha, Ketua Wannababes-

"Fake it to be good. Fake it to be near to God. Fake it until you eventually it will become natural to you."


faham? kalau nak lg detail bacalah novel ni, page 250 n 251 :)



p/s: siapa tengok telemovie Hati untuk Siapa semlam? Zul Ariffin really make my heart melt.hoho.Astaghfirullah.



1 comment:

AsmYza PaNda said...

Hai,cantik nye blog. Blogwalking sini . berminat nak join business 1whp ? modal serendah rm55 . wechat:asmizazul25
whatapps:0177052170