Pages

Thursday, April 3, 2014

Oh. Brothers!


Assalamualaikum.
Semalam my best friend , Amer share to me a vid
vid dia tengah ajar his sisters.
I'm so melt sebab nampak sweet sangat of him treat his sisters like that :)
then kitorg sembang2 lagi psl masing2 punya pngalaman ajar adik2.
certain subjek bolehla cool, sabar...certain not..
rasa nak maghah tuh terkeluar jugak.
like this.


before dinner.....

mom : kak nanti tolong tengok karangan adik tu

me : hmmmmmmmm *lama tak tulis karangan nih*


after dinner....

me : *tengah bersihkan dapur*

ghazi : akak. mama suruh huraikan isi ni..bla bla bla bla...

me : jap lagilah. tengah basuh pinggan niiii

ghazi : okay, ghazi tinggal kat meja ni.

done everything...

me :  naik atas dgn muka happy sbb dapur dah beres .. next, aktiviti biasa malam2 baca buku . kali ni baca buku terfaktab ke-4 (konotasi rasa). *excited nak baca sbb baru dpt pinjam from zaf. cari kat mph patbelasratus kali tak jumpa >_<

ghazi : eh. akak mana buku ghazi.

me: ouh.. *tak sempat nak bukak buku aku lagi..kena turun bawah ambil buku dia......  sobsobsob             T_T

ghazi : okay kita buat sama2.

me : hmmmmm...


dalam fikiran aku.

macam mana nak buat karangan upsr eh.
sistem dalam otak aku nih smua jenis spm
1 prenggan ada pelbagai jenis ayat.
ayat topik, ayat contoh, ayat huraian, n etc
1 perenggan half kertas kajang.

me : satu perenggan kena beberapa ayat?

ghazi : tiga baris je cikgu kata.

me : OHHH. *fuh...

ghazi : okay kita buat pendahuluan.

me : *takpe2..simple...fikir ayat simple..tiga baris je pon rene.. okay..tulis apa akak kata.. bla bla bla bla           bla.........

ghazi : ishh.. betul ni ke kak.. panjang sgtlah. dah lebih tiga baris ni..tak boleh ringkaskan lagi ke.

me : dushh. Nak ringkas tapi macam tak sedap pulak. macam tak lengkap. -..- okaylah tu .

ghazi : okay..isi lain ghazi buat.

me : baguss...pergilah minta tolong abang Is tu haa..in sha allah ada lagi sistem upsr dlm otak dia.                           hewhewhew

 after few minutes....

ghazi : kakak tolong ghazi cari isi baru.. Is kata isi ghazi tak sesuai.

me : .......................................*speechless sebentar*
       Isi ghazi okay jela.. bagus apa. jangan dgr cakap Is tuh.. -..-

ghazi : okay.

Ghazi blah, Is pulak datang.

me : Is kenapa suruh dia padam ? bla bla bla bla. *haha. Is kena maghah dengan aku. dengan adik2 ni aku             tegas+garang sikit.

Is : *adik2 aku takkan berani nk melawan. ahah! :D

Is blah , Ghazi pulak datang.

ghazi : akak.. akak tolonglah ghazi smpai penutup.

me :   -______________________________-
          (>_<) tadi kata boleh buat sendiriiiiiiiiii....


bukan tak boleh dan tak nak tolong
kadang2 tuh waktu dan keadaan emosi yang tak sesuai membuatkan hahh.
. I just cant help it.
sorry lil bro. love ya ;)





No comments: