Pages

Thursday, April 3, 2014

Twitter? Wechat? Whatsapp? IG?

Assalamualaikum :)

I'm so excited coz its already aprilllllll
April bagiku sangat istimewa :)))
Yesterday, semua keluarga besar KL dah balik from umrah.
Alhamdulillah selamat sampai. Seronok diorg balik sbb boleh hangout sesama girls.
First thing buat, pakai charcoal mask then berinai !
cousin aku bising je sepanjang isi inai kat aku  coz keadaan kuku aku yg tersangat comell...kecik je.. dah tangan aku kecik takkan kuku aku nak besau pulak.. belum inai jari kaki lagi,.... lagi sakit hati...mcm takde kuku je,.

Okay iklan je awal td. :)
Ramai tnya aku ada twitter tak sbnarnya?
Ada .dolu-dolu. Skang, dah takde :D
Lepas je aku delete twitter , ramai kawan2 aku bising. sabar jela.
masa nak delete tuh aku mmg banyak kali fikir jugaklah.
sebab benda ada pros n cons.
tambah susah nak deactivate account bila Encik Mimpi follow aku..hihi
sudahhh..memang aku delay waktu deactivate account
3 days after that, barulah aku dengan rasminya menutup akaun twitterku.
Twitter best cuma berita dalam tu cepat sangat tersebar.
laju je benda baru masukk..
bagus tapi aku tak berapa suka sgt
sebab kadang2 ada berita yang kita boleh terima dan masuk akal
and sometimes sebaliknya.
I really really really do hate surprise.
so, senang citer..tutupppp.

After twitter aku buat wechat.
okaylah wechat ni ..aku suka..sebab orang kita yg rapat jer ada..bebaslah nk buat apa.
and orang tak tahu kita online or offline.. *part yg paling best :)


dah buat wechat kawan aku kata "apalah salahnya kau buat whatsapp sekali"
aku pikir jugak
sebenarnya elok aku ada satu je (wechat) sbb contactnya still the same.. cuma whatsapp ni lebih ramai user berbanding dgn wechat
 aku ni takdelah jenis suka sangat chat dgn orang.
yg aku rajin nk mmbalas chat dgn cousin n of coz my bff.
sbb tak mmbosankan coz diorg suka sangat buat lawak -..-
At last , baru2 ni aku buat jugak whatsapp sbb saja2 nk cuba.
lebih kurang wechat je..tp I prefer wechat
sbb whatsapp tak boleh offline. hewhew.

kawan aku suruh off data kalau nak sangat offline *he mad at me .HAHA.*ketawa kuciwa
 tp kalau aku off data/wifi acano pulak nak main wechat nya.?! hoho

and paling sakit hati whatsapp boleh tengok last seen orang. HAHA
kan aku cakap aku bukan jenis chat dgn orang
then kalau ada je text..
aku bukannya jenis reply teruss... baca pastuh buat kerja lain kejap..lama2 lupa terus.
kalau bernasib baik tgklah tiga hari kemudian baru aku reply...kekekeke
sekarang okay lgilah daripada dulu.
dulu a week after that bru ingt nk rply. -___-
aku hanya akn reply teruss bila bnda2 tu betul2 penting..
nak set date ke ,
kalau setakat tgh buat apa? dh mkn? sihat?
hamagaddd..sila pergi cari kerja yang lebih berfaedahh.terimakasih
kemudian nanti, adalah acara sentap-menyentap berlaku.
"knpa tak replyla"
"busy kerr"
"sombongla"
ZZzZZzzZ.


 now I think macam nak buang je whatsapp nih away from my lifeee...
Insyaallah baru aman kod.
Tengah dalam pertimbangan.
kalau nk buat pun maybe beli no baru..just for certain people.


skang ada kwn suggest suruh buat IG lak
IG ni nampak fun
dan sangat seronok utk aktiviti stalk. hihi
stalk org yg aku minatlah like Irine Nadia and Belle Yahya
statement aku tadi macam lain macam pulak.hm,. Aku straight hokay,.
aku cuma suka mngikuti perkembangan life mereka.
Irine with her cute little daughter Fiska Medina
while Belle with her business Bella Ammara and her hubby, Carl
tu je yg rajin aku tengok.
ohh and stalk some good stuff utk beli2.heee
macam FUN , tgklah acano nanti.. ;)


p/s : sepanjang masa tgk kuku je..warna merah dia lawo. sukalahsaya..muehehe. :))



1 comment:

Anonymous said...

Teruknyaaaa perengai