Pages

Wednesday, July 15, 2015

Surat untuk cikgu

"Cik Rin, I love you because you smell like strawberry.
I love strawberry.
Thank you for teaching all of us. :) "

1. Memang aku nak nangis terharu sebab dapat cards from my students. eh saya garang tau sebab tu       saya terkejut ada jugak nak bagi kad kat iteww.hewhewhew.

2. Kalau yang rapat dengan aku tahulah ejaan RIN aku macammana suppose ---> RENE. nampak rare dan lebih famous kan :p tapi memandangkan aku ajar darjah 1 and you know they really5 hard to pronounce your name. eh! bukan setakat pronounce je! kadang2 nama aku bertukar jadi cikgu fatin atau cikgu ain -____- sabar jela. #cikgusentap #merajuklah dan untuk mengelakkan mereka tambah huruf "K" , di belakang nama RENE . ==" kalau tambah huruf "W" boleh tahan lagi jadi RENEW, ni jadi RENEK , eh dahlah kita ni rendang , cukup 44 students betul2 rendanggg macam pokok keladi. :'(

3. I love you because you smell like strawberry. yang ni aku resah sikit. ouh before that, thanks to mummy sebab belikan saya lotion from mark&spencer bau strawberry,,yee wangii sangat tapi saya suka bau lotion bombshell lagi #belumbelilagi #veranganjeImampu #gigihkumpulduit #tungguduitraya. lollol. Bau bombshell lagi terbawa sampai ke mimpi ye anak2 murid. lol. Okay sambung aku resah sikit, bulan puasa ni boleh ler lagi wongi2 kalau murid2 nak salam ke apa, bukan apa , aku mengajar sesi petang, dah sah2 selepas lunch ataupun dah sampai sekolah baru nak makan ke apa. ngerinya kalau lepasni tangan bau kari, sambal petai ke. KAHKAH, nitemare budak2 nak salam aku . lepas ni kena bawa hand lotion setia masa dalam beg. hmmm.  what if I smell like onion ? onion ring? *yums*. what if you don't like strawberry? don't you love me anymore ? okay cikgu emo. #cikguterlampau


show your love for your loved ones to learn









Friday, June 26, 2015

bebelan malam



Kononnya nak tidur awal sebab esok kerja.Pukul 10 tepat dah bagi baby makan terus tutup lampu. Pusing kiri , pusing kanan. ambil fon, start scrolling IG, wassap lantak kau lah. malas nak communicate dengan orang sekarang ni *cikgrumpy. Konon2  bagitahu mama since sebelum berbuka lagi sebab tadi ya Allah tahap mengantuknya macam apa je. cuma masa sangatlah tak sesuai untuk aku lelap..sebab if aku dh lelap minimaaaa aku akan bukak mata balik is dalam 2 jam..yess minimaaa.. takde term take a nap sebab tu la I don't usually sleep during daytime...sangatla buang masaaaa.huhhh.

stressnya when you're sleepy but you just cant sleep sebab overthinking, yadadadaadaa. ouh I just bought an eye cream setelah hampir a year jugaklah tak pakai eye cream..macam takde function pulak aku apply eye cream tu tapi at the same time aku tak jaga waktu tidur plus pengambilan air masak jugak ke laut . Saje bukak laptop sat sementara tunggu bateri fon naik , now baru 3%.  ZzZz. Goodnight people :)

Thursday, June 25, 2015

Kasih berubah


Assalamualaikum and hai!

Alhamdulillah selesai berbuka. selesai berkemas dapur. Rasa nak gelak sikit time kemas dapur tadi sebab semalam  my turn while today turn mama kemas dpur tapi semalam aku bagi alasan sebab sabun pencuci pinggan habis (tinggal sikit sgt5) and aku tak comfort nak basuh pinggan without u knoww bubbles here and there.hoho. so mama pun take turn aku and tadiii ttiba ada a brand new one pencuci pinggan kat tepi singki and I was..ooo..mom was quite impressive. Laju je bab giliran kerja ni. so aku fahamla maksudnya aku kena pi kemas dapur todayy..


before that sementara tunggu babah balik dr kerja, me , abang and mama ada borak2 sikit2. ouh not to forget si bongsu , cik sheila. not so borak..kinda like a debate. hahaha. pasal perempuan moden...or lebih tepat perempuan zaman sekarang.. as I bagitahu mama ..kebosanan ku dah setinggi gunung dok rumah except for works . what i mean is.. mcm  aku boleh dok rumah tapi kalau hari2 include weekend?! OMG. sgtla takde life, diri aku rasa sesak, susah nak bernafas as I'm the type of person yang suka meet people , exchange ideas, belajar dr pengalaman, bergerak dr satu tempat ke satu tempat. I cepat bosan kalau stuck at the same place with the same activities...come on..tak colourful langsung life rasa.. so dull. I want something fresh..so bila kita move , we will always find something new. itu yang aku rasala. then, abang replied yang aku sama je macam bakal kakak iparku - suka berjalan. Suka berjalan ni byk term tau. My term is not yang the type of suka berjalan yang berhabis duit or berjimba 24jam. Suka berjalan I macam learning while having fun. My mom pulak cakap yang dia memang nak didik anak2 suka duduk rumah sebab nanti dh jadi wife pon kita kena duduk rumah. thats trueeee tapi.ni I tak jawabla with my mom..I just berani kata dalam hati je. haha. It is true tapi tu kes lain. pepandaila differentiate bila perlu di rumah, bila perlu di luar. tadaaaa.

mesti pelikkan..cerita mcm takde yang berkaitan dengan tajuk entry ni.. tadi time kat dapur, tiba2 di corong radio aku dengar lagu kasih berubah by the flybaits. weyhhh terus feeling tetiba kau.hahaha. dahla tgh2 dalam mood2 macam tu. I'm being such a jerk lately ni to someone. realizing that I'm too ego and stubborn , making the "relationship" ke tahap negatif. ke tahap kapal titanic yang nak karam. This time I admit..salah I. cuma what I minta is be patient with me and please no silent treatment. silent treatment like this truly kills meeee




Kalau dh lama baca blog ni mesti kinda suprise sebab aku tak pernah share pasal love life..takdela sekarang aku nak share ke apa.haha. cuma just nak luah 1/4 .kuikuikui. because beside reading, writing is my antidote .Antidote to everything...especially this heart. I make mistake and I hurt people....I'm so sorry. I really5 mean it.
















Wednesday, June 24, 2015

Hola!

Assalamualaikum, hai :)

 yeah. its a veryyy longgg time ago aku dh tak tulis blog..and i really miss my old self . kita bersua kembali di dalam link yang sama arinainsyirah.blogspot.com setelah 1 tahun 2 bulan kod aku menyepi. OMG. kebetulan sgt tarikh hari ni 24 June 2015. aku sedang berseronok bercuti sampai bulan sept . Insyaallah akan lebih rajin update  blog. ouh rasa mcm nak kemaskini sikit the old post. malu ar iteww bila baca balik penulisan tak matang.kuikuikui. :p