Pages

Thursday, June 25, 2015

Kasih berubah


Assalamualaikum and hai!

Alhamdulillah selesai berbuka. selesai berkemas dapur. Rasa nak gelak sikit time kemas dapur tadi sebab semalam  my turn while today turn mama kemas dpur tapi semalam aku bagi alasan sebab sabun pencuci pinggan habis (tinggal sikit sgt5) and aku tak comfort nak basuh pinggan without u knoww bubbles here and there.hoho. so mama pun take turn aku and tadiii ttiba ada a brand new one pencuci pinggan kat tepi singki and I was..ooo..mom was quite impressive. Laju je bab giliran kerja ni. so aku fahamla maksudnya aku kena pi kemas dapur todayy..


before that sementara tunggu babah balik dr kerja, me , abang and mama ada borak2 sikit2. ouh not to forget si bongsu , cik sheila. not so borak..kinda like a debate. hahaha. pasal perempuan moden...or lebih tepat perempuan zaman sekarang.. as I bagitahu mama ..kebosanan ku dah setinggi gunung dok rumah except for works . what i mean is.. mcm  aku boleh dok rumah tapi kalau hari2 include weekend?! OMG. sgtla takde life, diri aku rasa sesak, susah nak bernafas as I'm the type of person yang suka meet people , exchange ideas, belajar dr pengalaman, bergerak dr satu tempat ke satu tempat. I cepat bosan kalau stuck at the same place with the same activities...come on..tak colourful langsung life rasa.. so dull. I want something fresh..so bila kita move , we will always find something new. itu yang aku rasala. then, abang replied yang aku sama je macam bakal kakak iparku - suka berjalan. Suka berjalan ni byk term tau. My term is not yang the type of suka berjalan yang berhabis duit or berjimba 24jam. Suka berjalan I macam learning while having fun. My mom pulak cakap yang dia memang nak didik anak2 suka duduk rumah sebab nanti dh jadi wife pon kita kena duduk rumah. thats trueeee tapi.ni I tak jawabla with my mom..I just berani kata dalam hati je. haha. It is true tapi tu kes lain. pepandaila differentiate bila perlu di rumah, bila perlu di luar. tadaaaa.

mesti pelikkan..cerita mcm takde yang berkaitan dengan tajuk entry ni.. tadi time kat dapur, tiba2 di corong radio aku dengar lagu kasih berubah by the flybaits. weyhhh terus feeling tetiba kau.hahaha. dahla tgh2 dalam mood2 macam tu. I'm being such a jerk lately ni to someone. realizing that I'm too ego and stubborn , making the "relationship" ke tahap negatif. ke tahap kapal titanic yang nak karam. This time I admit..salah I. cuma what I minta is be patient with me and please no silent treatment. silent treatment like this truly kills meeee




Kalau dh lama baca blog ni mesti kinda suprise sebab aku tak pernah share pasal love life..takdela sekarang aku nak share ke apa.haha. cuma just nak luah 1/4 .kuikuikui. because beside reading, writing is my antidote .Antidote to everything...especially this heart. I make mistake and I hurt people....I'm so sorry. I really5 mean it.
















No comments: