Pages

Friday, April 15, 2016

I'm BACK!

Assalamualaikum hai :)

bertarikh 15 April 2016 nak start blogging balik Insyaallah sementara dok dalam ni wifi pon derass je. haha. act banyak kali je nak post out sharing some stories but tetiba takde mood terus ke save as draft dan akhirnya dalam file draft ada 12 post.lol.  cant sleep yet . random things appears in my mind. macam tulah kan selalu bila nak tidur ada je benda nak kena fikir. sekarang tengah cuti mid sem but i balik U awal as iveee tonsss thing to do.....

Before balik Johor, singgah rumah my granny first . I lupa nak cakap kat mummy I nak singgah rumah and the house was locked. I kat luar was like..oh mannn..kredit takde..data takde..anddddd my granny house ada wifi but I just changed my phone.so I cant remember the new wifi password... sudah jatuh ditimpa tangga bergolek lagi. At that time 7 in the morning..ofcoz semua dh gerak kerja. I try called out my granny few times but sometimes I think my voice is not too loud and is it high probability my grannyyy...my 90 years granny can hear me yelling from the outside??? I diam sekejap then duduk tepi tangga tetiba dgr my granny mcm cakap2..I bangun pandang tingkap, dia suluh kan torchlight ke arah I.. I was like wahhh miraclee my granny can hear me and tak menahan gila siap suluh torchlight nak tgk siapa dtg.LOL 

granny : sapoo tuuu

me : erin ni..adikkkk

granny : puleh la pintu bukak tak kunci

me : ?%$^@$%^$. kunci lerrrr

granny : haa kojap eden bangun ni

me : okayy wannn


15 minit kemudian....


me : nak bukak tak pintu ni?

granny : yo eden nak poe la ni

dengan gigihnya granny kuatkan badan betulkan kain batik berjalan terketar-ketar bukak kan pintu.huhu.nak nangiss. teringat masa zaman tadika sbb kecik2 granny jaga kita. dari nak sambung tidur kesian pulak tgk granny macam nak borak. berdas das soalan di tanya. Last sekali  ajak dia bekpesh . makan makanan yg  my babah belikan, sambil tu sembang2. dah bergolak sakan, perut kenyang lagi bertambah tambah ngantuknya sebab semalam tu tidur dalam 3 jam je, masuk bilik bukak aircond. KROHH KROHH KROHH. but still tidur tak tidur gakla as I cant sleep without my smellypillow.huahuahua. bantal kesayangkan ku dari turki airline. warna tiffany blue.sangatla comfyyyy. actually they was my parent's. diorg dapat masa pergi turki..  benda free ni mmg syok kan. bantal tu ada 2. at first one is mine and another was my sister's..... but thennnnn.... sebabkan bantal tu alike sheila tak dapat bezakan and both bantal ada bau I. haha. sounds mcm euww sgtkan. its not bau airlur, its macam setiap org kan ada mngeluarkan bau masing2..faham tak? tak faham , baca smpai faham. haha. sooo.. she gave hers, as ala sheila tu dh ada byk bantal.haha. so one I letak kat Johor(boleh bawa pi mana2), satu lagi I letak kt rumah. chingching, jap mcm mana boleh lari sampai ke subtopik bantal ni.luls. 


till now.Love.







No comments: