Pages

Tuesday, May 24, 2016

Countless pain

Assalamualaikum hai :)


today my body, my teeth and my head was shocked with the news that I will undergo a mini surgery , Teeth implantation. I was totally restless and very unready with everything. act more to unready to bear the pain.


something like this

restless

memandangkan minggu ni minggu presentation , minggu projek..so busy banyak , kurang rest... paling awal tidur pukul 2, lewat after subuh. so semalam, I sleep like after subuh as I ve to monitor my group utk prepare presentation hari ni. 


Appointment

So, I went to my appointment like usual . I ingt hari ni buat checkup biasaaaaa....who knowsss kena implant pulak as the other the doctor said implant crowning apa semua buat after habis RCT. Im still undergo  RCT sebab gigi yg mati tu too manyyyyy... 1 gigi pun makan masa sejam lebih. 

dr : So, arina today we will do a mini surgery. Implantation.. pasang tu pasang ni.. bla bla bla *banyak sangat yg di cakapnyaaa.haha. tapi yg aku ingat... akan sakit sikit bila suntik kat gusi ni, weve done it before right?   okay, tapi bila suntik kat lelangit ni sakit banyak.

me : gulp. suntik gusi bagi aku pun sakit banyak......lelangit yang dia kata sakit banyak ni? kau rasa??????? haaaaaaaaaaaaaaaa.stweessss. but I always remind myself whenever Im feeling down with the pain Ive been through with this " Allah choose you for reasons. Allah know u can bear with everything. Its okay Arina this will make you more stronger. "


frankly, air mata sakit tu mngalir masa suntik kat lelangit....memang sakit BANYAK sangat. suntik gusi aku dh biasa, so macam boleh tahan sikit...lelangit ni perh......itu baru permulaan.......

selepas beberapa seketika after pmbedahan..

MA : kenapa muka tu dah sedih dik? memang sakit, tpi tahan ya..muka tu dh okay dr dulu cuma parut2 nanti kita elokkan lagi.. kalau cucuk gusi pakai jari pun sakit, suntik...belah dengan pisau apatah lagi...

me : hell yeahhhh!!!!! hahahaha it is soo sakit. so dont make me talk.  Im just kidding , I cakap dlm hati je..luaran angguk2....kesan ubat bius dh makin hilang..so rasa sakit tu sgtla bertambah tambah sampai naik ke kepala.  

dr : ouh so insyirah ( dr mmg kejap panggil arina kejap panggil insyirah) parut ni dh matang ni did u do anything about it?

me : yeah i sapu the dermatic and pakai pelekat tu. I think its already fine than before.

dr : ye tapi I think next appointment nak suntik je bagi hilang terus but u kena tahan sikit okay? you know how much pain it is..yea?

me : okayyyy..... my dr sgt perfectionist ..kalau boleh rasa nak buat pembedahan plastik trus bagi semua flaw kat muka ni hilang.hoho. aku dh redha dah segala parut yg ada...kat muka, kat hati. cettt.


keluar dari bilik doktor , there is my infinity love..my dad... Im forever blessed to Allah because everytime Im in so much pain , my family always be there for me. Family is surely everything.... Infinity lovee..and my backbone... No love can defeat the power of love between blood. and whatever happen..family will always choose to trust you.despite how naughty and stubborn you are. Thank you Allah for this life and love of my life :)
















No comments: