Pages

Saturday, June 25, 2016

The littlest things

have you ever just grateful to have someone *generally, family.friends. who remember all the littlest things that youu really5 love to do..


it hve been days that I really cravingg STEAMBOATTT. the me type selagi tak dapat benda yang craving selagi tula susah nak makan benda lain. 2 hari tak makan pon takpe..sebab kalau makan pun jadi mual...lagi bertambah teruk kalau tgh datang bulan. wajib kena laksanakan craving or badan terus jadi sakit dan mual yang sgtla teruk. thankyouuu guyssss melaksanakan makan2 ni.hehe. I really5 do appreciate it. at least this make me  feeling less bitter for wht ve happened this un fun week.

thankyou for those yang concern pasal perpindahan ke rumah sewa too. its such a sweet deed that you guys wanna help to carried our stuff without even asking!! macam tahu2 je tengah pening psl brg keperluan lagi.. RIP money,,,for this week. all cash sedebuk in a day. mmg sakit. mula2 ingt nak pakai khidmat je then few friends tawarkan diri nak help rasa ringan sikit kepala.  at least, less money bab servis ni. terharu gila bila diorg kata apa guna kawan. huhu. nila org kata kawan yg akan muncul bila tengah susah. bila dunia tengah tunggang terbalik. ceh. hiperbola. Alhamdulillah for that kind of friends. my dad akan datang bersama brg2 keperluan lain but I xnkla susahkan org tua bab nak angkut and agihkan brg ,.coz after all this timeee....takde org lain yg buat accept my dad...kesian ayah saya...at least masa my dad dtg all dh setup tinggal dia letak tilam je.hihi. forever be my king and my beloved hero.nilah perkara perkara kecil yang boleh mmbahagiakan orang...make me happy....
tapi bila buat baik ni it take few people to realise it.... ada org buat baik 1000 kali pun org tak nampak tapi sekali dia shaitonnnn selamanya akan dicap shaitonnn..thats human.




skang tgh viral psl a couple sewa limo. nak rasa sweet ke apa ke tu pendpt masing2. nk kata mmbazir ke tu duit lelaki tu. sukatila kan nak buat pe. maybe duit dah bergunung sgt smpai xtaw nak watpe so pi sewa limo,hoho.bagi pndpt ikhlas aku perkara yang sweet tu benda2 kecil yang orang lain tak nampak bertapa bermaknanya perkara kecil tu kat  kita melainkan org yang sayangkan kita..... sebab org yang syg kita nila akan nampak benda yg org lain xnmpk kat kita. so dr situ kita tahuuu dia betul2 sygkan kita. cthnya benda cliche la aku suka makan. org yg rpt or syg mesti tahu aku suka and they give me  food..hahha nak bonus sayang++ diorg bagi fav food. ada banyak lagi contoh lain tapi kena rahsiala! tak special kalau semua tahu. :p something about me I realised  Im not someone yg kebendaan . bukan nak be proud ke apa or whtever u thinking, alhamdulillah my parent ajar I a great lesson about "kebendaan". Although asal dr family yg boleh je nak dpt apa yg kau nak tapi my dad still teach me how to get it but in a hard way and yes of course u kena always pray to Allah utk minta apa yg kau nak dan apa yg kau dh ada sekarang. :)

nah aku tinggal 1 lagi fav lagu ost love rosie .huhu. lagu takde kaitan dengan cerita.

Dreams, dreams
Of when we had just started things
Dreams of you and me
And it seems, it seems
That I can't shake those memories
I wonder if you have the same dreams too.

The littlest things that take me there
I know it sounds lame but it's so true
I know it's not right, but it seems unfair
The things are reminding me of you
Sometimes I wish we could just pretend
Even if only for one weekend
So come on, Tell me
Is this the end?


No comments: