Pages

Friday, June 2, 2017

THROWBACK zaman muda

Assalam hai :)

amaran: post kali ni banyak angkat bakul sendiri.heh. 


Salam ramadhan. dia mmg macam ni setiap kali nak belajar. (tengah minggu study week), asal bukak laptop je menerawang kat tempat lain. dahlah semalam tengok citer magnificient century sampai pagii!! tak belajar!! nak exam! tak belajar!! shhhh. jangan bagitahu bos besar taw. hekhekhek. Skang ni  mula-mula youtube tengok lagu cintan cintun lama2 dulu. layan geisha, letto, sakura band, hujan. dah terkenang kenang pulak. Pastu fesbukkk. tengok gambar lama2 zaman kurus melidi. baca komen kawan2 lama. haa dah sebakk. sebab makin besau ada yg dh dengan haluan masing2. makin jauh. ada yang dh lost contact terus.


RINDU ZAMAN KEGEMILANGAN. zaman  muda remaja. zaman baru nak naik. zaman baru nak ke dunia baru. zaman bermacam zaman. heh. zaman yang aku nak cakap ni masa umur aku 13 sampailah 15 tahun. aku rasa kalau aku tak masuk ke sbp mungkin zaman kegemilangan tu lebih panjang sampai 17? haha mungkin. papepun takdir Allah itu Indah. makin besar makin kita face realtiti yang kadang2 perit dan pahit untuk telan dan lalui.

13 tahun - 15 tahun. (2009-2011)


Masa range umur ni. hidup bagaikan dalam novel/drama. Sometime I really cannot brain how my life cannn bee so much like dalam cerita novel yang kalau skang kita baca sangat la rasa tah pape dan tak logik. Tapi dalam "drama" ni aku bukan la budak yang baik pun. Agak nakal dan mcm sombong sikitla. belagak pon ada. hm apa lagi eh. senang citer banyak sifat yg tak baik waktu ni. tapi skang dah takla, alhamdulillah berubah  , sebab tu org kata biar dari kecik dh jahat jangan besau baru nak jadi sheton. kehkeh. bak abang aku sendiri kata aku ni mcm ketua perempuan jahat macam dalam movie yang ada geng2 tu. Acah2 mean girl ataupun macam novel ainmasarah the wannababes. haa sampai mcm tu sekali pandangan seorang abang terhadap adiknya.


Abang akulah cakap tapi pandangan kawan2 aku baik sikit kod. 😅 sikit. sebabkan aku ni jenis arrogant bitchy bitchy gedik sikit. so haters pon banyakla kan. EVEN aku tak kenal pon siapa haters tu anddd kalauuu duluuuu even though kita ada haters tapi tak sampai tahap teruklah macam terasa bullied ke depression. NO. Tak rasa langsung. Maybe sebab masa tu aku sangatlah ignorant and bold  macam malas nak heran apa orang cakap. (God I wish Ive that kind of boldness nowwww) . and masa zaman tu orang kalau benci pun benci macam tujelah. takde usik2 ke takde panggil geng suruh benci sekali ke apa. 2 benda yang palinggg akuuuu ingat haters buat kat aku.

1. dia ni orang yang aku kenal. a senior. setahun je pon tua. aku tak ingat dia cakap apa tpi lepas dia bebel tu dia cakap nak report kat mak aku. kah! report?! ingat lut la report tu.

2. aku tak kenal langsung dia ni. again a senior. setahun jugak beza. kelakar. dia suruh kawan aku kirim salam maut kat aku depan aku. dulu kan femes kim salam maut bagai ni. no chill betul.

and both girls ok. fact: they hate me even  I done nothing to them. thats why Iolls tak amek port kalau nak memcik2 ni. such a waste.


masa zaman ni jugak semangat setiakawan tu tinggi. takde kes khianat. tikam belakang. maybe ada tapi  macam benda tu boleh settle asap. ouh aku jenis jarang nak masuk geng gossip umpat umpat ni. kalau kena topik semasa macam benda tu kena kat aku yee akuu canangg sembang bagai mak bedah tapi kalau mcm benda tu aku tak nampak and dengar2 dari org aku dengar saje jela. tak involves sgt. the best part masa celebration my 15th birthday.boleh dikatakan hampir semua my bff datang. they planned it and celebrate kat secret recipe. ada dalam blog ni aku pernah tulis. diorg bawa banyak gila kamera macam gheetisss pon ada and my friend buat video of it. sweet gila. terharuuu gilaaaaaaa. mcm sgt5 appreciate la. bayangkan masa 15 dah rasa benda2 tu sebab tu budak2 skang baru nak up kek balloon suprise partyy kat IG smua iolls tak heran sgt sebab dh pernah lalui. Alhamdulillah. classmates pon best sporting smua. walaupun kelas budak pandai tpi tak totally nerd  dan gila2 sikit. paling gila kawan aku dan tak trkecuali aku.


ouhhhhhhhhhhhh haihh the best partttt nak citer zaman puppy love. zaman suka yang betul suka. zaman banyak peminat. HAHA. panas pipi tetiba . kat mana nak mula erk. terus terang aku ni takdelah cantik pon. selekeh . hitammmm capuk2 (sebab selalu terdedah dgn panas dulu). aku pun sendiri tak tahu aku ni cerah ke gelap. sbb masa tadika mcm amoi anak cino. dh besar dh mcm combee lak. boleh dikatakan ramai la suka aku tapi yang sama umur awal2 aku dh reject sebab nak mngelakkan kes sailang antara kwn2. *kawan2 iolls ramai yang hot2.aku selebet. and aku mmg tak gemar sangat sama umur ni. sebab dh mcm member2. awaaaaalllllllll lagi masuk sekolah menengah dah ada yang mngintai. masa tu kau akan dikira hot famous bila form5 nak tackle kau without kau yg tergedik dtg kat dia.  zaman aku tu pulak form 4 dengan form 5 dia hensem2 belakaaaa woiii. masa tu aku ingat lagi kawan aku ada crush FORM 6 . kitorg jalan kat koridor then terserempak. so, aku mcm takdelah nak menonjolkan diri sebab crush member bukan crush aku. lepas crush dia berlalu dia pukul aku.

BFF : haahhh dia pandang kau!!*merengek
me: ehh mana kau tahu. kau bukan pandang dia
BFF: i can seee he look at your name tag!. ekor mata.

*nametag aku nama A.INSYIRAH. aku pernah post pasal masalah nametag aku ni.
sejak itu aku akan jalan blakang sikit dari bff aku supaya dia lebih menonjol butttt  then later i jadi kwn dgn crush my bff ni sebab he add me on fb and like2 komen2 and rpt sbb his friend like me. masa tu baru berlalu zaman myspace. we start using fesshhbukk.

Cerita aku pulak macam ni FORM5>AKU>FORM4 . the end. haha. haih kalau danial ada lagi ni dia dah bahan aku sebab cerita benda2 ni. Sampai sekarang aku tak faham dan tak tahu kenapa dan macam mana boleh orang suka aku sedangkan aku dah lah tak cantik and macam aku tekankan dari awal perangai aku pun takdelah semnggah mana. nak kata sebab personaliti? entahlah.

\\SUKA pulak bukan suka yang macam suka tahpape tu. suka yang betul betul dan sgt5. suka sampai ada yang terkorban. suka sampai ada yang mngundur diri. suka sampai ada yang terluka. dan masa ni terpampang jelas kifarah tu berlaku dalam sekelip mata. Apa yang kita buat kat orang akan back balik kat kita. walaupun dah 8 tahun berlalu,  dua orang (E&C) yg involve dalam hidup aku masa ni sangat mmberi kesan dan pengajaran seumur hidup aku. terima kasih :) end up masing2 bahagia dengan pilihan sendiri.  :)

No comments: