Pages

Monday, July 17, 2017

perihal hati,perasaan&respect


my friend : dia bagitahu aku dia dah block kau.

me: yea aku tahu sebab aku tgk kat IG dia komen gambar zaff tpi when i opened his profile....haa tahula tu mmg blocked.patut lama xde post kt timeline.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kadang2 aku pelik dengan perihal manusia. Bila kita beri peluang dan tunjuk rasa sayang, suka, tak pernah nak hargai masih main2, masih samar2, masih bertarik tali  tpi bila kita dah menoleh, kita dah melangkah ke hadapan sebab nak berpijak di bumi yg nyata( taknak main teka teki) dia rasa kita salah , memberi harapan, kita salah itu yg jelas dimatanya. TAPI perbuatan dia yang sebelum kita start menoleh tak pernah di ambil kira.

Kadang2
Tak bermakna orang yang ambil keputusan untuk undur diri,suka dengan keputusannya.
Tak bermakna org yang undur diri tu jugak seorang quitter.
Tak bermakna org yang undur diri tu tak ikhlas untuk berhubungan.
Tak bermakna org yang undur diri tu rasa diri dia perfect sampai nak mr perfect 10.
Tak bermakna org yang undur diri tu tak fikir mcm mana nak move on.
Tak bermakna org yang undur diri tu tak SEDIH.


Undur diri ni rationally decided ( akan ada lelaki wajib akan condemn cakap bila jee perempuan being rational?) hadam sampai lumat ok. bila nak undur diri mesti akan ada yg cakap kau tengah emosi ni and so on. maybe perempuan lain ya tapi aku sangat serius dan pemikiran aku dh betul. nak2  sekarang aku dah besar. so jelas terpampang apa yg baik dan buruk.

contohnya like bercinta dengan suami orang. walau seperfect mana lelaki tu di mata kau. baik mana dia layan kau. tapi kau tahu benda tu salah. hubungan tu takkan ke mana mana. means takkan stay at one place, takkan moving forward. kau stay dengan dia pon salah, kau kahwin pon salah. sebab? kau bakal mngguris suri yg dah ada dalam hidupnya. apa yang kau boleh buat? moving backward sahja. anggaplah tak pernah jadi tak pernah wujud walau pahit mcm mana pon nak telan sebab? THATS THE BEST FOR ALL. utk dia, isteri dia dan anak2 dia. dah lengkap pon circle tu. kau tak perlu nak tambah dalam life yang diorg dh bina dr 0. kalau dia tak faham, dia tuduh kau main2kan dia bagi harapan dia yang tak faham apa salah dia at first place. which is sedang menduakan isterinya.

every guy yang pernah aku jumpa dan kenal jarang2 ada mngakui yg

"we both make mistake,arina"

mesti macam kau yang salah , kau yang itu ini, is that the way you layan people you love arina? and so on. it take two to tango for all things. kadang2 aku sedih bila kena tuduh benda yang aku sndiri rasa ehh tu bukan kau ke yg buat kt aku then kau cakap aku pulak mainkan prasaan kau? aku pulak kecewakan kau?. lelaki mcm ni aku rasa tak manly langsung sbb sebolehnya dia nak escape dan dia lebih selesa put blame on one side. after that, then i know i really make a good decision untuk undur diri. sebab masa kenal pon kau selalu blaming dah nak telur hujung tanduk tak sedar diri lagi. 

it take two for hold on. kalau kau sit back and relax do nothing, harapan nak aku tnggu nak aku buat itu ini memang takla. ive my own pride. kalau kau betul2 nak kau buat apa yang sepatutnya dah lama kau buat. not sit back goyang kaki. im not coming to u that way. ouhhhh andddd pasal jumpa parent je jaadi issuessss.kau ingat asal jumpa parent je ajak kahwin? tak semestinya kenalkan kat parent terus kahwin, kalau masa dh ssuai proceed la. kalau tak sesuai takkanla aku nk pksa. aku pun tak desperate lagi nak kahwin on the spot :) ive other sweet dreams to achieved. Benda tu kau show respect kat parent , nak ajak anak dara orang kenal keluar tapi minta izin taknak pastu nak ajar org tu menipu pulak cakap keluar dgn kwn...ehhh tak kuasala aku. 


p/s: tak tuju kat seorang .